Murskaavuustaso on kova – arviossa Writhing Shadows

Julkaistu Infernossa 6/2022.

25.09.2022
WRITHING SHADOWS
Writhing Shadows
DAWNBREED

Alabaman nelikko jyystää antaumuksella todella mehukkaasti ruhjovaa death metalia. Alastomia naisia, konetuliaseita, hirviöitä ja miekkoja sisältävästä kannestakin tulee mieleen Bolt Thrower.

Omaan korvaani tällainen raskas, reippaan keskitempoinen ja riffeiltään monipuolisen mielenkiintoinen mutta samalla sopivan konstailematon kuolometalli on sitä parasta laatua. Esimerkillisen vankalla otteella tuutattua, raskaasti rynnivää ja mukavan mukaansatempaavaa roimintaa kuunteleekin oikein mielellään.

Vasta 2020 perustettu bändi on pistänyt tuulemaan, ja vaikka tässä mennään debyyttilevyssä, plakkarissa on nivaska pienjulkaisuja. Kahdeksassa biisissä ei ole yhtäkään heikkoa. Biisien murskaavuustaso on kova ja ilmiasu sen verran voimallinen, että moshaus alkaa miltei tahattomasti.

Writhing Shadowsin juttu on siinä, että se ei kikkaile tai yritä briljeerata teknisesti. Reipasta takomista jaksottava hidastelu ja Asphyx-tyylin doom-henkiset jyräkohdat toimivat osana kokonaisuutta erinomaisen mainiosti.

Lisää luettavaa