Myyttejä, kitaraharmonioita ja kiihkeyttä piisaa – arviossa Blazon Rite

Julkaistu Infernossa 4/2023.

06.06.2023
BLAZON RITE
Wild Rites and Ancient Songs
GATES OF HELL

Tosimetallia Philadelphiasta. Levy on otsikoitu osuvasti, sillä Blazon Riten toisen täyspitkän entisaikojen sankaritarinoita säestetään äänimaisemalla, jonka kuuluvimmat roolit menevät tuplakitaraharmonioille ja aavistuksen mylviväsoundisen Johnny Halladayn ähinälle.

Menneisyyden ja mielikuvituksen myyttejä, kitaraharmonioita ja kiihkeyttä – niitä kaikkia piisaa kuin vanhalla Rautaneidolla, ja rumpu-bassogroovessakin on keskivertolevyä miellyttävämmin elämän makua.

Soundit ovat hiukan voimattomat mutta sopivan vanhakantaiset. Philadelphialaisten eeppisessä hevissä yhdistyy todella nätillä tavalla eurooppalainen ja amerikkalainen metallitraditio. Jälkimmäistä edustaa Manowarin, Brocas Helmin ja lyhytikäiseksi jääneen superbändin Isen Torrin välimaastoon sijoittuva, kohtalaisen rivakkatempoinen tyyli.

Vähän yli puolituntisen levyn biisien tunnelmissa on mainiosti vaihtelua. Meno on kaikilta osin uskottavaa ja perinnetietoista, eikä Wild Rites and Ancient Songsissa mätä mikään muu kuin se, että kaikki tämä on kuultu jo monesti aikaisemmin. Suosittelen silti sekä tosi- että hevimiehille.

Lisää luettavaa