Niin pelkistetty kuin olla ja voi – arviossa Juggling Jugulars

Julkaistu Infernossa 10/2019.

Juggling Jugulars
Insurrection
Liinaharja Hardcore / Too Circle

Kolmikymppisiään uudella levyllä juhlistava Juggling Jugulars edustaa ehtaa työläispunkkia. Ei vain siksi, että bändi on kiertänyt maailmaa ristiin rastiin sinnikkäästi ja julkaissut lähes lukemattoman määrän erilaisia albumeita, ep:itä ja sinkkuja, vaan koska tärkein eli suuremmin muuttumaton musiikki on aina ajanut asiansa ilman minkäänlaisia trendivaikutuksia.

Insurrection on niin pelkistetty kuin olla ja voi, ja albumilla ollaankin jo siinä rajoilla, onko kaikki turhankin yksinkertaistettua. Pitkän kokemuksen sekä vahvan itsevarmuuden ja näkemyksen ansiosta bändi osaa kuitenkin tehdä parin minuutin melodisia punk/hardcore-ralleja, jotka ovat äärimmäisen simppeleitä aina soundeja myöten. Juuri konstailemattomuus on biisien vahvuus, sillä niin painava asia kuin pikku koukutkin korostuvat niillä juuri osuvalla tavalla kohdistaen huomion vain ja ainoastaan olennaiseen.

Runsasmelodisesta yleisotteestaan huolimatta kappaleissa on myös kipakkuutta, silloinkin, kun ollaan mukavaa vaihtelua tuovan hardcorekaahauksen sijasta bändin varsinaisessa leipälajissa eli punk rockissa. Insurrection on hyvin elinvoimainen näyte niin Juggling Jugularsista kuin sen ajamasta agendasta sekä punkista ajattomana musiikkigenrenä.