Nopeaa, viiltävää ja komean eeppistä – arviossa Exilium Noctis

Julkaistu Infernossa 8/2022.

05.11.2022
EXILIUM NOCTIS
Fragments of Apocalypse
SLEASZY RIDER

Alpha ja Omega ovat kreikkalaisia muusikoita, jotka tahtovat piilottaa henkilöllisyytensä mystiikan verhojen taakse. Miekkoset ovat pukeneet kasvoilleen trendikkäät kasvosuojat, jotka näyttävät ennemminkin Predator- tai Spawn-maskeilta kuin saatanallisilta messuvermeiltä.

Musiikkinsa on sekoitus black ja death metalia sekä klassisempia elementtejä, sillä levyllä kuullaan myös Kayran synkeitä sello-osuuksia sekä Sigma-nimisen synistin maalailua. Ysärille kumartelevat sävellykset ovat nopeita ja viiltäviä, paikoitellen komean eeppisiä ja melodisia.

Musiikista tulevat väistämättä mieleen maanmiehet Rotting Christ ja Varathron, mutta myös skenen norjalaiset ja ruotsalaiset isot nimet. Mitään turhia jätkiä nämä tuskin ovat, sillä levyllä vierailee Thyrfingin Jens Rydén.

Fragments of Apocalypse on menevää kamaa, ja etenkin levyn aloittava Desecrators on aivan törkeän kova hittibiisi. Materiaali tasoittuu loppua kohden alkaen jopa toistaa itseään, joten ehkä levyltä olisi voinut tiputtaa biisin tai kaksi, jotta se olisi eheämpi kokonaisuus. Ei silti todellakaan paskempi debyytiksi.

Lisää luettavaa