Olemustaan isompaa melodeathiä – Arviossa Drawn Awake

Levyarvio julkaistu Infernossa 10/2014.

Drawn Awake
New Era -ep

Inverse
4_kirvesta

Nuoret tamperelaisjannut perustivat melodeath-kokoonpanonsa kolmisen vuotta sitten. Aikaisemmat julkaisut ovat kerryttäneet kuukauden demo -titteleitä, syystä. Nuoresta iästä ja innokkuudesta huolimatta Drawn Awake ei hötkyile albumisarjaan siirtymistä. Bändi raottaa ensin verhoa kolmannen ep:nsä voimin. Tekemisen vimma ja virta tullaan läväyttämään vasten kasvoja, kun aika on kypsä.

New Era tarjoaa vahvan tunteen, miten piskuinen suomalainen metallibändi voi parhaimmillaan kuulostaa olemustaan isommalta yhtyeeltä. Riffittelystä ja sooloista ei puutu ainakaan taitoa. Meno on aggressiivista ja kuitenkin täynnä tarttuvankauniita melodioita. Rumpali Ville Aatsinki on erittäin taitava tykittäjä, mutta suurimmat propsit menevät laulaja-basisti Kai Palolle. Korina on kiehtovan vahvaa ja runsasta, todistetusti myös livenä.

Ep:n kolmessa kappaleessa on aistittavissa onnistunut kehitysprosessi ja oman polun löytäminen. Melodisuus ei lyttää raskasta tykitystä, vaan eri elementtien välillä on selkeä tasapaino. Tämä voi todellakin tarkoittaa yhtyeelle uuden aikakauden alkua. En ihmettelisi yhtään, jos Drawn Awake nähtäisiin pian lämmittelemässä isompia yhtyeitä.