Paletti on lavea, mutta sen sävyt ovat hallinnassa – arviossa Affection

Julkaistu Infernossa 2/2022.

AFFECTION
Remnants
OMNICULT

Ihanaa! Kerrankin saatteen väitteet soundin uniikkiudesta sekä levyn haastavuudesta ja monipuolisuudesta ovat aidosti totta. Helsinkiläisbändin liki kymmenvuotinen ura manifestoituu yllättävän valmiilla ja kiehtovan omalaatuisella debyyttialbumilla.

Yhtyeen soundin elementit osuvat hienosti yhteen, vaikka kaikki sen osaset eivät tule samalta suunnalta. Laulaja Andy H.C. kuulostaa Janne Joutsenniemeltä laulamassa grungea, kielisoittimet tykittelevät matalataajuusriffiä ja rummut piiskaavat villisti kuin Corrosion of Conformityn Blindilla. Paletti on tavallaan lavea, mutta sen sävyt ovat hallinnassa. Kipakamminkin leivottu pikapaalutus pysyy kasassa ja saa mainiota tarttuvuutta runsaiksi ja yllätyksellisen kiehtoviksi äityvien laulumelodioiden kautta.

Mukavan rujossa menossa kuuluvat ainakin pikametalli, vaihtoehtomyllytys ja grunge, eikä roisia suomalaista rymyrockiakaan voi jättää mainitsematta. Napakan ja ennakkoluulottoman soiton, mainioiden biisien ja mielenkiintoisen soundimaailman ansiosta kokonaisuudesta muotoutuu mukaansatempaava. Vauhdikkaampi mäiske vie pidemmän korren, mutta hitaampi ja sävykkäämpi ote täydentää kokonaisuutta oivasti.

Lisää luettavaa