Parhaimmillaan korkealentoista ja innostavaa, huonoimmillaan sekavaa sotkua – arviossa The Magus

Julkaistu Infernossa 10/2023.

07.01.2024
THE MAGUS
Βυσσοδομώντας
THE CIRCLE MUSIC

Diabolos Risingissa Impukoiden Mika Luttisen kanssa elektronista säksätystä tehnyt Magus Wampyr Daoloth on keitetty monissa uhriverisotkuissa. Mies on ollut mukana lähes jokaisessa tärkeässä kreikkalaisessa black metal -bändissä aina Necromantiasta, Thou Art Lordista ja Varathronista Rotting Christiin.

Magusin tavaramerkki on käppäinen englannin ääntäminen, josta tulevat mieleen aussikoomikko Santo Cilauron sketsihahmon Zladin musavideot. Tsekatkaapa Youtubesta. Magus spiikkailee antaumuksella myös tällä levyllä.

Kun Baron Blood kuoli vuonna 2019, Necromantia laskettiin haudan lepoon ja The Magus syntyi. Uuden bändin musa on sekoitus Necromantiaa, vanhaa heviä sekä kauhu- ja klassisen musiikin elementtejä. Magus soittaa bassoa, synistelee ja laulaa. Caedes Cruentan ja Yoth Irian Maelstrom mättää rumpuja, ja Soulskinnerin ja Thou Art Lordin El on skitassa. Mukana on myös hurja määrä vierailijoita.

Levyn musa on parhaimmillaan todella korkealentoista ja innostavaa kamaa, huonoimmillaan sekavaa sotkua. Biiseistä löytyy mukavia yllätyselementtejä, jotka loksauttavat suun auki. Levyn päättävällä bluesvedolla laulaa King Dude, joka sopii kappaleen kämäiseen menoon täydellisesti. On nimittäin turhanpäiväinen biisi!

Lisää luettavaa