Perinteisiin luottavaa idealistista metallia – arviossa Satan

Julkaistu Infernossa 3/2022.

03.05.2022
SATAN
Earth Infernal
METAL BLADE

Saatana välittää ilmastonmuutoksesta. NWOBHM-legenda Satanin uusi levy Earth Infernal kertoo nimittäin maapallon lämpenemisestä ja ihmisen aiheuttamasta tuhosta, helvetillisestä Maapallosta.

Vanhan koulun hevijäärät runnovat idealistista heavy metaliaan perinteiseen tyyliin komeisiin skittakuvioihin ja ylenpalttiseen sooloiluun luottaen. Samaisella hevireseptillä on taiottu monia maagisia levyjä, joten miksipä keksiä uutta.

Bändin kuudes kokopitkä on loogista jatkoa vuonna 2018 julkaistulle Cruel Magicille. Biisit ovat hivenen hidastempoisempia, mutta riffeistä löytyy tarpeeksi rouheutta ja paikoitellen jopa progeilevaa psykedeliaa, jottei vajaa 50-minuuttinen käy pitkästyttäväksi. Soundit ovat sopivan alituotetut, joten minkäänlainen moderni digitaalisuuskaan ei pääse turhaan valloilleen.

Eihän tämä nyt tietenkään debyyttilevy Court in the Actin (1983) veroinen ole, mutta harva bändi soittaa tällaista kasarikamaa vuonna 2022. Iso hatunnosto 68-vuotiaan Brian Rossin luotsaamalle Satanille. Moni nuoremman sukupolven hevibändi voisi opetella kikan tai kaksi tämän köörin sävellyksistä ja rustiikista tunnelmasta.

Lisää luettavaa