Perinteisiin resepteihin luottavaa progemetallia – arviossa Alchemy Fire

Julkaistu Infernossa 4/2023.

14.06.2023
ALCHEMY FIRE
Alchemy Fire
QUMRAN

Brittiläis-jenkkiläinen Alchemy Fire soittaa melodista progemetallia, josta tulevat vahvasti mieleen Threshold ja Symphony X. Näin on ainakin siinä suhteessa, että myös Alchemy Fire osaa parhaimmillaan yhdistää vahvat melodiat, iskevät riffit ja virtuoosimaisen soitinilottelun.

Kitaristi Paul Wrightin vuonna 2018 perustama yhtye koostuu asiansa osaavista alan veteraaneista, ja paperilla kaikki näyttää hyvältä. Loppujen lopuksi bändin debyyttilevy ei kuitenkaan tarjoa mitään hirvittävän säväyttävää saati jätä syviä muistijälkiä.

Alchemy Fire luottaa hyvin pitkälti perinteisiin resepteihin eikä lähde harrastamaan turhia kikkailuja saati kokeiluja. Tämä on sekä yhtyeen vahvuus että heikkous. Perinteisissä kaavoissa ei toki ole mitään vikaa, mutta kokonaisuus kärsii hieman turhasta täytemateriaalista. Myöskään levyn miksaus ei tunnu olevan oikein tasapainossa.

Onneksi levyltä löytyy päteviäkin esityksiä, kuten väkevä avausraita Alchemy ja raskaasti riffittelevä I Am Your Sorrow. Vielä ollaan kuitenkin kaukana parhaasta A-ryhmästä. Taitojen puutteesta se ei ainakaan ole kiinni. Tarvitaan vain visio.

Lisää luettavaa