Peruskohkaamista, jolla ei päästä vielä mitalisijoille – arviossa Deliberate Miscarriage

Julkaistu Infernossa 1/2022.

02.03.2022
DELIBERATE MISCARRIAGE
Mortuary Melodies
OMAKUSTANNE

Vuonna 2019 perustettu Deliberate Miscarriage on Walesin vastine Cannibal Corpselle. Bändi on rajuja biisinnimiä ja levyn kantta myöten kuin suoraan brutaalin kuolometallin oppikirjasta.

Nelikymmenminuuttiselle suolistusdebyytille on paketoitu peräti 14 kappaletta nopeatempoista, väkivaltaista ja jossain määrin koukeroista kalmailua. Tyyli on tullut tutuksi alan faneille. Siinä missä Mortuary Melodies on perusmetallistille epäilemättä liian hurjaa kuritusta, brutalokalmaajalle levy on vain yksi tapaus monien muiden joukossa.

Örinälaulut, raskaat soundit, nopeat sahausriffi t ja tymäkkä rumputulitus on tehty hyvin, mutta meno on niin tavanomaista lajissaan, ettei siitä pääse pahemmin innostumaan. Örmyisä örinä on alan standardia ja soundi lähinnä parempaa keskitasoa. Erottelevuutta löytyy, mutta kun lajityyppi on viritetty niin tiukaksi, peruskohkaamisella ei päästä mitalisijoille.

Mortuary Melodies on kuuntelukelpoinen levy ilman suuria vikoja tai oivalluksia. Debytoinniksi ihan kiva, mutta vastaisuudessa paukkuja saisi olla tukkukaupalla enemmän.

Lisää luettavaa