Perusmallin hyväksi todettua kuolojunttaa – arviossa Berzerker Legion

Julkaistu Infernossa 1/2020.

20.03.2020
Berzerker Legion
Obliterate the Weak
Listenable

Tässäpä tekijämiesten bändi, joka kannattaa pistää mieleen. Homman nimenä on simppelisti death metal, ja ukkoa löytyy muun muassa sellaisista orkestereista kuin Asphyx, Hypocrisy, Vader ja Dark Funeral.

Berzerker Legion on niin tuore tapaus, ettei sitä löydy tätä kirjoitettaessa edes Metal Archives -tietokannasta. Obliterate the Weak on kuitenkin erittäin väkevä debyytti, joka ampuu yhtyeen kertarysäyksellä kuolokentän kovimpiin taistoihin. Referenssinimiksi voidaan heittää mainituista Asphyx ja Hypocrisy sekä vaikkapa Amon Amarth.

Jyräys on jykevää, melodikkailla sahauksilla väritettyä murskausta. Kaikenlainen jippoilu ynnä muu kikkailu on jätetty pois, ja resepti sisältää vain ja ainoastaan perusmallin hyväksi todettua kuolojunttaa. Soundit ovat selkeät ja musertavat, ja Wombbath-mies Jonny Petterssonin miehekkäissä örinöissä on vihaista alkuvoimaa.

Vaikka välillä innostutaan rivakampaan laukkaan, pääpaino on keskitempoisen tasavarmassa lanauksessa. Obliterate the Weak ei tarjoa kultaa sormia napsauttamalla, mutta ajan kanssa sen järkähtämättömän majesteettinen moukarointi porautuu päähän ja tekee selvää jälkeä.

Lisää luettavaa