Perusvarmaa riffiryskettä – arviossa Them

Julkaistu Infernossa 9/2020.

Them
Return to Hemmersmoor
SPV

Saksalais-yhdysvaltalaisen Themin konsepti on mielenkiintoinen: thrashpitoinen vanhan liiton hevi moderneilla soundeilla ja kauhuteemalla. Vuoden 2016 debyytti Sweet Hollow sisälsi melkoisen täydellistä King Diamond -pastissia useammallakin ässäbiisillä. Vuoden 2018 Manor of the Se7en Gables jatkoi siitä, mihin edellislevy jäi, mutta musiikillisesti hiukan tasapaksummin.

Kahden edellisalbumin tarinallisen trilogian täydentää tuore Return to Hemmersmoor, joka on kansitaiteeltaan komea paketti ja musiikiltaan perusvarmaa riffiryskettä muutamilla melodiakoukuilla ryyditettynä. Them ei vertaudu enää yhtä simppelisti King Diamondin teoksiin, vaan ennemminkin ehtaan jenkkipoweriin ja etenkin takavuosien Iced Earth -katalogiin. Väärentämätön rässimättö on vahvasti läsnä, ja sitä yhtye tekee taidolla.

Themin konsepti on sen verran mielenkiintoinen, että seuraavien levyjen suhteen jää vielä nälkää. Silti toivoisin, että laulaja KK Fossor vetelisi jatkossa enemmän Sweet Hollow’lta tuttuja Kinkku-falsetteja – etenkin, kun alkuperäiseltä tekijältä ei saa uutta materiaalia kuin nyhtämällä, jos sittenkään.