Pimeää ja likaista – arviossa Black Altarin ja Vulture Lordin split

Julkaistu Infernossa 2/2022.

23.04.2022
BLACK ALTAR / VULTURE LORD
Deathiah Manifesto
ODIUM

Puolalaisen Black Altarin ja norjalaisen Vulture Lordin splitti tarjoilee inhan pakkauksen pimeää ja likaista black metalia. Satanismista ja misantropiasta mustia säveliään taikovan Black Altarin osuus on perinteisempää tavaraa, kun taas norskipojat uhittelevat rapeammissa black thrash -tunnelmissa.

Black Altarissa vaikuttaa miehistöä Morkista, Vaderistä ja Enshadowedista, joten on sanomattakin selvää, ettei laadusta ole tingitty. Bändi ulostaa pimeyden peruspilareista kumpuavaa ortodoksista saatananpalvontamusiikkiaan esimerkillisesti. Kohtalaisen tuttua ja turvallista, mutta hyvin tehtyä tavaraa.

Nurjasti rokkaava Vulcano-laina Dominios of Death käynnistää likaa ja saastaa huokuvan Vulture Lordin puoliskon. Bändin oma materiaali on modernimpaa, mutta silti svengaavan mustaa thrashiä Carpathian Forestin hengessä. Toiselle omalle biisille on saatu kaivettua jostain homeisesta bunkkerista bändin entisen laulajan Trondr Nefasin rääkynäraidat.

Ei laisinkaan huono splitti, jonka pisteitä nostavat myös Ludo ”Evil” Lejeunen (Malek-Tha) saatanalliset introt ja outrot. Bändit on valittu hyvin, eikä niistä löydy oikeastaan sen kummempaa valittamisen aihetta.

Lisää luettavaa