Pimeää, vihaista ja pahuuden voimia ylistävää omanlaistaan musiikkia – arviossa Ofermod

Julkaistu Infernossa 11/2021.

01.02.2022
OFERMOD
Mysterium Iniquitatis
SHADOW

Tuskinpa tänä vuonna julkaistaan yhtä saatanallista levyä kuin Ofermodin viides täyspitkä. Bändin kaoottinen antipappi Belfagor on tunnettu vankilareissuistaan ja huumehoureisista tarinoistaan – joita riittää –, mutta onneksi miekkonen saa silloin tällöin sävellettyä myös uutta musiikkia.

Ofermod on veistetty samasta puusta kuin Dissection, Malign, Funeral Mist ja muut astetta okkultistisemmat ja antikosmisemmat ruotsalaisaktit. Belfagor ei tosin pyri silottelemaan ulosantiaan vaan säveltää todella rouheaa ja rosoista perkeleenpalvonnalle omistettua tavaraa.

Malignin Nebiros on nappivalinta röhkimään levyn lusiferiaanisia värssyjä, mies on todella pöyhkeän kuuloinen pirulainen. Kun sekaan heitetään vielä hieman kauhuleffatunnelmaa ja kuorolauluja, Mysterium Iniquitatisin voi toitottaa olevan aika varmuudella vuoden parhaita black metal -julkaisuja.

Upea kokonaisuus, joka jaksaa kiehtoa koko mittansa. Aivan omanlaistaan vanhan koulukunnan okkulttis-mystistä musiikkia. Pimeää, vihaista ja ennen kaikkea pahuuden voimia ylistävää. Raamatun pirut tulevat nimitutuiksi kuin Deiciden levyillä konsanaan.

Lisää luettavaa