Pirteä ja monipuolinen – arviossa Tim Bowness

Julkaistu Infernossa 8/2022.

30.10.2022
TIM BOWNESS
Butterfly Mind
INSIDEOUT

Steven Wilsoninkin sisältävästä taidepopduo No-Manistä tuttu Tim Bowness ryhtyi soolouralle vuosituhannen alussa ja julkaisi My Hotel Year -nimisen albumin vuonna 2004. Sitten seurasi pitkä tauko ja seuraava levy Abandoned Dancehall Dreams ilmestyi vasta vuonna 2014.

Siitä eteenpäin mies on tuottanut levyjä tasaisen tappavaan tahtiin. Siinä missä kahden vuoden takainen Late Night Laments oli hieman tasapaksu kokonaisuus, uusi Butterfly Mind vaikuttaa huomattavasti pirteämmältä ja monimuotoisemmalta.

Tällä kertaa rytmiryhmänä toimivat rumpali Richard Jupp (ex-Elbow) ja basisti Nick Beggs (Mute Gods, Kajagoogoo), jotka tuovat levylle sopivaa ponnekkuutta ja irtonaista groovea. Muitakin vierailijoita kuten Ian Andersonia ja Peter Hammillia kuullaan.

Parasta Butterfly Mindissa on sen monipuolisuus. Bownessin hieman monotonisesta laulusoundista ei pääse mihinkään, mutta nyt mukana on hieman rivakampaakin poljentoa esitteleviä kappaleita, jotka tuovat oivaa vastapainoa tunnelmallisemmille ja utuisemmille esityksille. Hienoa työtä.

Lisää luettavaa