Poikkeuksellisen makoisa hevisörsseli – arviossa Mega Colossus

Julkaistu Infernossa 1/2024.

28.02.2024
MEGA COLOSSUS
Showdown
CRUZ DEL SUR

Pohjois-Carolinan Raleigh’ssa vuonna 2005 perustettu Mega Colossus todistaa neljännellä täyspitkällään, että vaikka yhtye kierrättäisi vanhan heavy rockin eetosta ja estetiikkaa siihen mitään lisäämättä tai siitä pois ottamatta, menon ei ole pakko haista homeelta ja maistua puulta.

Poikkeuksellisen makoisan hevisörsselin salaisuus on tuttujen mutta näissä yhteyksissä liian harvoin käytettyjen ainesosien sekoitussuhde. Melodisesti loisteliaan Showdownin kuudesta pitkähköstä biisistä putkahtee mieleen muun muassa Iron Maiden ja Rainbow. Ei niissä vielä mitään, vakioreferenssejä, mutta kun keitokseen lisätään aimo tujaus Rushia, Styxiä ja Kansasia, homma kuulostaakin yhtäkkiä suorastaan omaperäiseltä.

Amerikkalaisen popahtavan progeheavyn puoleensavetävä venkuraisuus kohtaa eurooppalaisen kasariheavyn peruskivien biisinkirjoitusvahvuudet, mikä valjastetaan nostattavan hyväntuulisiin, kiehtovan epätyypillisiin voimabiisimelodioihin. Lopputuloksena on kaikessa vanhakantaisessa orgaanisuudessaan niin muista erottuvaa, kirkasotsaista ja valloittavan pirtsakkaa melodista heviä, että on kuin olisin jotain ihan uutta löytänyt!

Lisää luettavaa