Pointti hukkuu sisällön puuduttavuuteen – arviossa Last Temptation

Julkaistu Infernossa 11/2019.

Last Temptation
Last Temptation
Ear

Yhdysvaltalaisen Last Temptationin nimikkodebyytti sisältää kauttaaltaan alataajuuksilla kahlaavaa raskasta riffirockia, jonka pointti hukkuu sisällön puuduttavuuteen.

Pitkän linjan sessiomiehet, kitaristi Peter Scheithauer ja laulaja Butcho Vukovic, ovat kirjoittaneet tukun biisejä, joiden tarkoituksena on lähinnä esitellä herra Scheithauerin soolotaitoja. Kappaleet kulkevat yksi toisensa perään samalla monotonisella kaavalla, eikä niistä jää päähän oikein mitään.

Last Temptationistä tekeekin mielenkiintoisen levyn komppipuolella häärivä vierailijaryhmä, joka on kuin suoraan perinteisen heavy metalin hall of famestä.

Rummuissa vuorottelevat Black Sabbathista ja Diosta tuttu Vinnie Appice ja entinen W.A.S.P.-kannuttaja Stet Howland. Miekkosten raskasta groovea on ilo kuunnella. Bassossa häärivät vuorotellen Bob Daisley, James Lomenzo, Steve Unger ja Rudy Sarzo. Eivät mitään eilisen teeren poikia hekään, vaikka eivät myöskään niin kuultavissa kyseisellä albumilla. Oman panoksensa levylle tarjoaa myös kosketinlegenda Don Airey.

Last Temptationin konsepti ei ole lajissaan ensimmäinen eikä valitettavasti viimeinen. Nimimiesten läsnäolo takaa albumille useamman tsekkaajan, mutta sävellysten laadulle hekään eivät voi mitään.