Raakilemaisuus vaivaa – arviossa Frostvore

Julkaistu Infernossa 9/2020.

Frostvore
Drowned by Blood
Testimony

”Swedish death metal band from Japan”. Tokion pojat tekevät heti kättelyvaiheessa selväksi, millä asioilla liikutaan. Ja jotta asiasta saadaan täysi varmuus, kerrotaan että kyseessä on ”HM-2 driven sound”. Tämä hyvä.

On totta, että japanilaisnelikon debyytillä päästellään länsinaapurimme kuoloperinteen hengessä, mutta ei tämä aivan napinoitta dödsmetall-karsinaan putoa. Frostvoren death metalissa kuuluu genren vanhan koulun traditio ilman Ruotsi-rajoitteita, joskin Entombed ja Dismember nostavat usein päätään.

Laulavan basistin Koki Fukushiman äänessä on hetkittäin samaa tuskaisaa otetta kuin John Tardylla, mikä lasketaan toki vain plussaksi. Levyn soundipuoli voisi kuitenkin olla huomattavasti parempi. Drowned by Blood kuulostaa enemmän demolta kuin studioalbumilta. Raakilemaisuus vaivaa paitsi äänimaailmaa myös itse musiikkia.

Bändin avoin yritys kuulostaa ruotsalaiselta on jotenkin hellyttävä, kun lopputulos on aika paljolti muuta kuin mihin pyritään. Mukaan on löydetty hyviä kuolohetkiä ja tarttuvia Dismember-melodioita, mutta pakettia olisi ehkä kannattanut hioa vielä hetkinen ennen studion buukkaamista. Soundit ja soitto jiiriin, töksähtävät sovitukselliset ratkaisut veks, niin johan kovenee.