Risteilee kovien ideoiden ja totaalisen paskuuden välillä – arviossa Electromancy

Julkaistu Infernossa 1/2022.

ELECTROMANCY
Technopagan
METAL ASSAULT

Yhdysvaltalaisprojektin debyytin takaa löytyy erikoinen tarina. Bändin ainoana ihmisjäsenenä vaikuttava Satyra sairastui vuonna 2018 borrelioosiin ja joutui lopettamaan soittamisen. Edelleen laulu-ja sävellyspuolesta vastaava Satyra päätyi erikoiseen ratkaisuun ja ulkoisti instrumenttinsa roboteille.

Electromancy tarjoaa industrial metalia, joka nojaa yhtä lailla Aborymin kuin Red Harvestinkin suuntaan. Homma pohjaa selkeästi black metaliin, johon on sekoitettu hieman amerikkalaisia nytkytysmetallielementtejä pahamaineisen nu-metal-aikakauden malliin, mutta tässä yhteydessä ne eivät kuulosta pahalta.

Technopagan on siitä erikoinen levy, että se risteilee huoletta kovien ideoiden ja totaalisen paskuuden välillä, eikä käy lainkaan selväksi, pitääkö albumista vai ei. Demomainen toteutus tuo hommaan oman lisänsä, joka karsinee potentiaalista kuulijakuntaa entisestään.

Electromancyn konsepti on mielenkiintoinen, mutta peruskuulijalle levy tarjonnee tuskin mitään. Teknologianörttien ja black metalin kehitystä puoltavien mielestä Satyran projekti saattaa olla kovinta kamaa vuosiin. Ottaapa tästä nyt selvän.

Lisää luettavaa