Ryhmältä löytyy tarpeeksi taitoa ja itsevarmuutta aidosti hyvän mustan metallin luontiin – arviossa Aihos

Julkaistu Infernossa 4/2019.

Aihos
Hävityksen maa
Helter Skelter

Suomalaisen black metalin hyvä maine maailmalla ei ihmetytä, sillä esiin nousee tasaisin väliajoin Aihosin kaltaisia, hyvin kypsältä kuulostavia bändejä, jotka voi toivottaa huoletta tervetulleiksi paljon pidemmän uran tehneiden osaajien joukkoon.

Ainoastaan Ikuisuuden suojaan -ep:n (2013) ennen kokopitkäänsä julkaissut kvintetti ampuu albumin komeasti käyntiin Hetki ennen kuolemaa -kappaleella, joka herättää kuulijan mielenkiinnon välittömästi. Myös loput seitsemän kappaletta temmotaan läpi hyvällä sykkeellä ja ennen kaikkea hyvillä riffeillä, joiden synkässä mahtipontisuudessa elää jotain kotimaiselle black metalille hyvin ominaista.

Hornan, Sacrificium Carmenin ja monilta osin myös ruotsalaisen Dissectionin kanssa samalla haaskalla aterioiva Aihos puhkuu peruskamaansa hyvää energiaa. Yksi avainsanoista on musiikin ajattomuus, mikä lupaa Hävityksen maalle keskimääräistä pitempää elinkaarta, vaikka kyse ei ole mistään klassikosta.

Aihos tekee debyytillään selväksi, että ryhmältä löytyy tarpeeksi taitoa ja itsevarmuutta aidosti hyvän mustan metallin luontiin. Toivottavasti yhtye saa osakseen ansaitsemaansa huomiota.