Saa parhaimmillaan formaatistaan irti kiitettävän paljon – arviossa Pure Reason Revolution

Julkaistu Infernossa 8/2020.

11.12.2020
PURE REASON REVOLUTION
Eupnea
INSIDEOUT

Yhdeksän vuotta sitten hajonnut progeryhmä Pure Reason Revolution on täällä taas. Viime vuonna rivinsä koonneen yhtyeen uusin levy on heidän ensimmäisensä kymmeneen vuoteen. Elektronisilla popmausteilla sävytettyä modernia progressiivista rockia olisi tarjolla.

Pure Reason Revolution liikkuu hyvin pitkälti samoilla musiikillisilla laitumilla kuin esimerkiksi Porcupine Tree tai Steven Wilsonin sooloalbumit. Pääpaino on ennen kaikkea sävellyksissä, äänimaailmassa ja melodisuudessa, ei niinkään soitannollisessa kikkailussa.

Eupnea kuulostaa erittäin miellyttävältä, ja etenkin laulupuoli on vaikuttavaa. Jon Courtneyn ja Chloë Alperin äänet sopivat hienosti yhteen, ja heidän luomansa harmoniat nostavat kappaleet uudelle tasolle. Ei sillä, etteikö sävellyksissä olisi muutenkin pureskeltavaa, sillä hienoja nyansseja löytyy niin soitosta kuin sovituksistakin.

Niin hyvä levy kuin Eupnea periaatteessa onkin, se ei vakuuta sävellysten puolesta täysin. Parhaimmillaan yhtye saa kuitenkin formaatistaan irti kiitettävän paljon. Kiehtova nimikappale ja tummasävyinen Ghosts & Typhoons lienevät levyn parasta antia.

Lisää luettavaa