Sävellyksellisessä linjattomuudessaankin kelpo pelinavaus – arviossa Fifth Note

Julkaistu Infernossa 1/2024.

10.03.2024
FIFTH NOTE
Here We Are
FRONTIERS

Intialaista hard rock -osaamista edustava Fifth Note ei jää debyyttilevynsä kanssa pelkäksi kuriositeetiksi. Virkaiältään nuoren viisikon 11-raitainen ensikiljaisu on koottu pidempään haudutelluista ideoista, jotka riittävät genressä keskiviivan tuntumaan.

Etenkin single Always Love You on ehtaa Frontiers-kamaa introsta loppurääkäisyyn. Sävellys korostaa erityisesti laulaja Samuel Thapan äänen hunajaisempaa puolta. Räväkämmin tarpovissa nimikappaleessa ja Fantasyssä
Thapa pääsee vetämään kovaa ja korkealta osoittaen kykynsä monipuolisena metallitulkitsijana. Sama pätee avausraidaksi yllättävän ilkeästi junttaavaan Rideriin. Koko bändi on asiansa tasalla, vaikka tietyt maneerit soitosta läpi paistavatkin.

Here We Are on jonkinasteisessa sävellyksellisessä linjattomuudessaankin kelpo pelinavaus. Albumin tuotanto voisi olla timmimpää, mutta lopulta levyllä on niin paljon hyviä biisejä, että se kantaa mittansa. Myös paikoittainen progressiivinen lähestymiskulma kiehtoo ja tuo hetkittäin mieleen tanskalaisen kulttilegendan Royal Huntin. Paljon sanottu, mutta aiheesta.

Lisää luettavaa