Sooloprojekti on palannut entistäkin synkemmät eväät säkissään – arviossa In Shadows and Dust

Julkaistu Infernossa 3/2019.

In Shadows and Dust
Enlightened by Darkness
Redefining Darkness

Lupaavia näyttöjä edeltävällä A Fleur de Peau -kokopitkällään (2017) antanut Stephane Tirionin sooloprojekti on palannut entistäkin synkemmät eväät säkissään.

In Shadows and Dustin tyylilaji on kiehtova sekoitus vanhan koulukunnan ruotsalaista death metal -murinaa ja black metalia. Tirion saa leivottua aineksista omanlaistaan musiikkia, jonka sisällä mustat ja kuolot menevät niin hyvin sekaisin, että on oikeastaan mahdoton sanoa, miltä suunnalta bändi lopulta napsii ne olennaisimmat vaikutteensa.

Yhdeksänbiisinen on kohtuullisen ”helppoa” kuunneltavaa, sillä varsinainen asia lätkytellään korville ilman kummempia kiemuroita. Hieman päälle puoleen tuntiin mahtuu monenlaista menoa, mutta suurimman huomion vie albumin keskivaiheen vihainen tykitys, joka kulminoituu Looking into the Voidin ja Deathlike Silencen kaltaisissa hyvinkin onnistuneissa kappaleissa. Niistä löytyy myös edellisen albumin kohdalla peräänkuuluttamaani tarttuvuutta.

In Shadows and Dustin materiaalin nousujohde on tasainen, joten projektilta saattaa tulevaisuudessa pamahtaa se todellinen huippulevy.