”Soundi on hikinen, svengaava ja helvetin hyvä” – arviossa Blues Pills

Levyarvio julkaistu Infernossa 4/2015.

11.05.2015

Blues Pills
Live

Nuclear Blast
4_kirvesta

Blues Pills on Nuclear Blastin katalogissa mielenkiintoinen anomalia. Monikansallisen yhtyeen soulahtava hippirock kun ei sovi modernin metallin lippulaivan brändiin kovinkaan hyvin.

Blues Pillsin debyytti aiheutti viime vuonna melkoista hypetystä, eikä tällä kertaa aivan suotta. Yhtyeen 60-lukulainen psykerock ei maistunut väljähtäneeltä retroilulta, vaan siitä paistoi läpi aito rakkaus tuon ajan musiikkia kohtaan. Laulajatar Elin Larsson on ehkä tärkein elementti yhtyeen viehätysvoimassa. Ei sukupuolensa, vaan taidokkaan tulkintansa vuoksi.

Viime vuoden toukokuussa järjestetyltä Freak Valkey Festivalilta taltioitu livelevy korostaa orkesterin vahvuuksia studioäänitettä paremmin. Kappaleissa on yhdistelty sopivissa määrin sekä alkuperäistä tulkintaa että jamittelua. Mistään tylsästä läpiluennasta ei ole pelkoa. Larssonin joplinmainen heittäytyminen biisien syövereihin tekee vaikutuksen, eikä muuta bändiäkään voi juuri moittia.

En ole kovin suuri livelevyjen ystävä, varsinkin kun monet bändit korjailevat tuotoksiaan studiossa. Blues Pillsin keikka kuitenkin toimii, sillä se antaa aidon kuvan yhtyeen soundista. Ja se soundi on hikinen, svengaava ja helvetin hyvä.

Lisää luettavaa