Sovituksissa ja soitossa on aiempaa enemmän uusia ulottuvuuksia – arviossa One Desire

Julkaistu Infernossa 5/2020.

One Desire
Midnight Empire
Frontiers

Kotoinen hard rock / AOR -komeetta One Desire tykitti kolme vuotta sitten julkaistulla nimikkodebyytillään melkoisen iloista ja supermelodista korvanamia. Keikkarintamalle saman tien aktivoitunut nelikko nousi raakileesta takuuvarmaksi viihdyttäjäksi hyvin nopeasti, kiitos kokeneiden tekijämiesten.

Yhtyeen kakkosta varrottiin levylautasille jo aiemmin, mutta hyvää on kannattanut odottaa. Albumi osoittaa varsin selkeästi, että One Desire ei ole mikään yhden julkaisun Frontiers-ihme vaan musiikkiaan kehittävä ammattiryhmä. Midnight Empire on monen hitin kirkastama, sulava kokonaisuus, jossa ei ole juurikaan suvantokohtia. Biisien sovituksissa ja bändin soitossa on aiempaa enemmän uusia ulottuvuuksia, mikä erottaa Midnight Empiren välittömästi genren keskivertolevyistä.

Albumin musiikki korreloi osuvasti sen tittelin kanssa, sillä Midnight Empire on tyylilaji huomioiden melkoisen tummasävyinen ja yllättävän melankolinen teos. Yltäkylläinen dramatiikka palvelee tarkoitustaan ja vankistaa One Desiren perustusten uskottavuutta entisestään. Bändin kehittynyt ulosanti tekee Midnight Empiresta paljon kulutusta kestävän levyn, jonka uuden löytämisen riemu riittää normaalia pidempään.

Alkukevään koronakriisi katkaisi ikävästi One Desiren Euroopan-kiertueen The Night Flight Orchestran kanssa sairastuttaen osan yhtyeestäkin, mutta kunhan tästä ajasta selvitään, One Desire on takuulla valmis lyömään ison vaihteen silmään ja nupit yhdelletoista keikkarintamallakin.