”Suomessa osataan tehdä kansainvälistä tasoa olevaa melodista rockia” – arviossa Lotta Lené

Levyarvio julkaistu Infernossa 5/2015.

Lotta Lené
Smoke & Mirrors

omakustanne
3_5_kirvesta

Lotta Lené kumoaa kuin puulla päähän lyötyjen kansalaisten päälle kotimaista naislaululla kullattua melodista rockia. Tämänkaltainen yhdistelmä on kaikkea muuta kuin jokapäiväinen ilmestys, joten yhden jos toisenkin AOR-muurahaisen tuntosarvet alkavat liikahdella toiveikkaasti.

Smoke & Mirrors on projektinmakuisesti vain kahden ihmisen show. Vokalisti Lotta Lené on luonnollisesti kaksikon näkyvin ja periaatteessa kuuluvinkin puolisko, mutta kitaristi Jake Mäkelällä on vähintään yhtä tärkeä rooli.

Melodinen rock à la Lené ja Mäkelä saa debyytillä yllättäviäkin piirteitä. I Don’t Mind -kappaleella kuullaan esimerkiksi vahvoja southern rock -vaikutteita. Sinänsä komea raita ei tunnu aluksi olevan aivan kotonaan albumin muun materiaalin joukossa, mutta määrätietoinen repeat-henkisyys asettelee palaset sopivasti kohdalleen.

Laulajattaren voimakas, luomuhunajalla kuorrutettu ääni erottaa Smoke & Mirrorsin miellyttävällä tavalla useimmista muista AOR-alalla tai sen tienoilla operoivista tekijöistä.

Kyseessä on kansiaan myöten elegantisti kokoonpantu kompakti kahdeksan raidan kokonaisuus, joka vahvistaa – lievästä tyylillisestä hajanaisuudesta huolimatta – entisestään mielikuvaa siitä, että Suomessa osataan tehdä kansainvälistä tasoa olevaa melodista rockia.