Suosittelemme tutustumaan koko levyyn – arviossa The Local Band

Levyarvio julkaistu Infernossa 1/2016.

The Local Band
Locals Only – Dark Edition

Sony
4_kirvesta

En pidä sanasta ”superkokoonpano”. Se on hyvin imelä ja yleensä liioiteltu adjektiivi kuvaamaan mitään bändiä. Tässä tapauksessa kuitenkin käytän tuota sanaa, löytyyhän yhtyeestä suomalaisesta näkökulmasta niitä suurimpia ja medianäkyvimpiä rocktähtiä.

Jussi69, Alexi Laiho, Olli Herman sekä yhtyeen juniori Arttu ”Archie” Kuosmanen ovat julkaisseet levyllisen omavalintaisia covereita terapiayhtyeen merkeissä. Kieli poskessa mutta hyvällä omistautumisella tehty albumi ei sisällä odotettuja bonjoveja, mötiköitä tai skidroweja vaan aivan muita, hieman tuntemattomampia biisejä.

Levyllä annetaan omaperäistä leimaa nimien kuten Corey Hart, Pat Benatar, Little Steven, Simon & Garfunkel ja Metropolis kappaleille. On mukaan tosin saatu muuan Ozzy Osbournekin.

Levyn noin kymmenen kertaa kuunnelleena voin sanoa, että pojat päästävät höyryjä pihalle helvetin hyvin. Kappaleet on esitetty yllättävän räikeästi, ja Herman venyy äänellään varsin yllättäviin suorituksiin. Helmenä voi pitää myös Laihon ja Kuosmasen esittämää Untouched-kappaletta, joka sopisi huvittavalla diskojytkeellään jopa parkettien partaveitsiä tanssittamaan.

Singlenä julkaistua Corey Hart -biisiä Sunglasses at Night on soitettu monellakin radiokanavalla, mutta voin taata, että se on levyn heikointa antia. Suosittelenkin tutustumaan koko levyyn.

Lisää luettavaa