Surunpilaajien homma toimii ja laatu pitää – arviossa Brother Firetribe

Julkaistu Infernossa 8/2020.

Brother Firetribe
Feel the Burn
Omn

Keravan surunpilaajien, ”tennisheviyhtye” Brother Firetriben kyky tehdä alati tarttuvaa hard rockia on suorastaan ilmiömäinen. Yhtyeen viides levy on perusilmeeltään ja -sisällöltään sitä tuttua loputonta Urheiluruudun tunnaria ja Top Gunin soundtrackiä, mutta väliäkös sillä, kun homma toimii ja laatu pitää.

Sunboundilla (2017) Brother Firetribe otti biisinkirjoituksessaan yhden askeleen eteenpäin keskittymällä jalostamaan tuttua kaavaansa entistä nyanssikkaammaksi. Sama on tahti askelten myös Feel the Burnillä.

Tulevien Tribe-anthemien kuten I Salute Youn, Ariannen, Chariot of Firen, Bring on the Rainin ja Rock in the Cityn lisäksi levyltä löytyy muitakin hienoja teoksia, esimerkiksi suloinen balladi Love Is a Beautiful Lie sekä vahvasti iskelmälliset Ticking Away ja Battle Ground. Yksi syy vahvaan kokonaisuuteen lienee Brother Firetriben tuottajanpallilla ensi kertaa istuneessa One Desire -mies Jimmy Westerlundissa, jolla riittää näissä kuvioissa ansiokasta historiaa.

Vaikka suurena vaarana oli, että Brother Firetribe tunnettaisiin lähinnä Nightwish-kitaristi Emppu Vuorisen ”toisena bändinä”, se on elänyt alusta saakka omilla musiikillisilla avuillaan. Vuorinen oli ja on kitaristina mies paikallaan, mutta Brother Firetribe kasvoi jo hänenkin aikanaan omaksi jutukseen. Niinpä keppimiehen vaihtuminen nuoreen ja taitavaan Roope Riihijärveen ei kuulu juuri muutoin kuin raikkaana uutena tuulahduksena sooloissa ja melodiajuoksutuksissa.