Syviä hautoja kaapiva motkotus maistunee tummasävyisemmän kuoleman ystäville – arviossa Venomous Skeleton

Julkaistu Infernossa 8/2020.

12.12.2020
VENOMOUS SKELETON
Drowning in Circles
EVERLASTING SPEW

Tel Avivissa perustetun israelilaisbändin debyytti sotii kosmista taisteluaan ilman silmäkulmassa vilkkuvia pilkkeitä. Reilu puolituntinen oppitunti saatanallisesta kaaoksesta välitetään helvetillisen synkän ja paksusti rusentavan soundin avulla. Kaiutettu örinä luo mielikuvia manalan porteilta kantautuvasta julistuksesta, jonka säälimättömästi puhaltavassa puhurissa heikot sortuvat ja sulavat kuin korttitalo ydinräjähdyksessä.

Tuotannollisista seikoista nokkaa ei siis parane koputtaa. Drowning in Circles on julmalta ja pahantahtoiselta kuulostava levy, jonka toismaailmallinen tunnelma ja rituaalisella hartaudella kuristava väkivalta eivät jätä armolle minkäänlaista liikkumavaraa.

Yksittäisiä kappaleita ei kannata perata, sillä kokonaisuus toimii yhtenä massiivisesti päälle vyöryvänä aaltona. Kitaramelodiat pidetään minimissä, ja vasaralla hakataan tunteettomasti päin näköä. Tuomiopäivän kivirekeäkin raahaillaan, mutta vääntö pysyy valitusta temposta huolimatta aina raskaana.

Aika vaikea tästä on kuitenkaan saada otetta. Incantationin ja Necros Christosin tienoilla suoritetut pahuudet maistuvat varmasti tummasävyisemmän kuoleman ystäville, mutta muille näin syviä hautoja kaapiva motkotus tuskin avautuu. Eikä varmasti ole tarkoituskaan. Ahdistaa.

Lisää luettavaa