Tarpomista hevikliseiden suossa – arviossa Overlorde

Julkaistu Infernossa 1/2024.

24.03.2024
OVERLORDE
Awaken the Fury
NO REMORSE

Joko ne nämäkin taas julkaisevat, vastahan edeltänyt Return of the Snow Giant ilmestyi 2004. Ja juuri sitä ennen julkaistiin debyytti-ep vuonna 1987.

Vaikka suht harvakseltaan levyjä tekevä jenkkibändi on ristinyt uusimman albuminsa varsin ynkkämäisellä nimellä, lätyllä ei soi tilu vaan sama ryhdikäsriffinen ja koukeroisen groovailevasti bassoteltu amerikkalaistyyppinen epic power metal, jota Overlorde on toimittanut 1980-luvun lopulta asti.

Veteraanibändin nykyisen inkarnaation äänitorvena toimii samantyylisessä Zandellessa aikoinaan laulanut George Tsalikis. Miehen kimakka kiljahtelu saa Overlorden kuulostamaan sekoitukselta Helstaria, The Warningin aikaista Queensrÿchea ja Agent Steeliä, johon on jostain syystä eksynyt basistiksi Geezer Butler.

Niin sydämellä ja epäkaupallisista lähtökohdista tehtyä tosimetallia kuin Awaken the Fury edustaakin, albumin ilonpilkahdukset ovat harvassa ja löytyvät John ”Kong” Bunuccin bassonsoitosta. Niin riffit, rytmiikka kuin lyriikatkin tarpovat jo 40 vuotta sitten syötyjen hevikliseiden suossa. Tällä taivaankappaleella ei mahda olla montaa fania, joiden mielestä tätä levyä kannatti odottaa yhdeksäntoista vuotta.

Lisää luettavaa