Tasaisen laadukas kokonaisuus – arviossa Arched Fire

Julkaistu Infernossa 4/2023.

15.06.2023
ARCHED FIRE
Trust Betrayal
WORMHOLEDEATH

Vaikka Arched Fire julkaisi debyyttilevynsä vasta toissa vuonna, sen juuret juontavat 1980-luvun lopulle. Veteraaniukoista koostuva ryhmä yhdistää musiikissaan varsin onnistuneesti vanhan koulukunnan hevin ja speed metalin. Bändi kumartaa perinteille mutta ei ole jäänyt niiden vangiksi.

Yhtyeen yleissoundiin on tullut hitunen lisää raskautta, mikä ei ole mitenkään huono juttu. Avauskappale Fear tekee tämän selväksi ensisekunneista lähtien. Slayermäisellä introlla starttaava kappale ei anna armoa saati pyytele anteeksi.

Yhtä laadukkaalla linjalla jatkaa Pestilence, jossa vierailee hevikonkari Tim ”Ripper” Owens. Myös äkkiväärempää meininkiä tarjoileva Corporeal Abhorrence of Entrails on maininnan arvoinen esitys.

Vaikka Trust Betrayal ei tarjoa aivan samanlaista iskuvoimaa kuin debyytti Remote Control, se on tasaisen laadukas ja perusvarma kokonaisuus. Hattua täytyy nostaa myös Artificial Sunin Allan Holdsworth -henkisestä fuusiosoolosta, joka osoittaa, että yhtye osaa halutessaan myös yllättää.

Lisää luettavaa