Tasapaksu levytys yhtyeeltä, jolta odottaisi paljon enemmän – arviossa Black Label Society

Julkaistu Infernossa 3/2018.

28.07.2018
Black Label Society
Grimmest Hits
Spinefarm

Ozzy Osbournen legendaarisen kitarasankarin Zakk Wylden lempilapsi on päässyt urallaan pyöreisiin lukuihin, kymmenenteen albumiinsa. Grimmest Hits ei ole kokoelmalevy, vaikka nimestä voisi niin luulla, vaan 12 uutta kappaletta sisältävä kokonaisuus. 

Vaikka allekirjoittanutkin osaa arvostaa Wylden tekemisiä ja useita loistavia levytyksiä, Grimmest Hits ei juuri säväytä. Jos joku jaksaa kuunnella levyn ilman haukottelua, se on suuri ihme. 

Materiaali perustuu, yllätys yllätys, yksinkertaisesti junttaaviin riffeihin, Wylden persoonalliseen lauluääneen sekä tuhansia kertoja kuultuihin kitarasooloihin. Tämä soppa on syöty niin useasti, että tylsyys meinaa iskeä jo levyn puolivälissä. Muutamat southern-balladit tuovat tasapaksun jöötin kuuntelemiseen mukavaa kimmoketta, mutta nekään eivät pysty pelastamaan kokonaisuutta. 

Zakk Wyldelta luulisi löytyvän elementtejä, jotka koukuttaisivat kuulijansa ja saisivat karvat kohti taivasta – valitettavasti yllätykset loistavat poissaolollaan. Grimmest Hits on tasapaksu levytys yhtyeeltä, jolta odottaisi paljon enemmän. 

Lisää luettavaa