Tasapaksua amerikkalaista tuhnumusiikkia – arviossa Dee Snider

Arvio julkaistu Infernossa 9/2016.

17.01.2017
Dee Snider
We Are the Ones
Ear Music

Meikkirockin kummisetä, legendaarisen Twisted Sisterin keulakuva julkaisee jatkoa vuonna 2012 ilmestyneelle ristiriitaiselle Dee Does Broadway -sooloalbumilleen. Uutukainen rummuttaa samankaltaista hyväntuulisen ja tasapaksun rockin ilosanomaa.

Ensimmäinen huomio on, miten hienosti Sniderin ääni toimii. Kun monet ikätoverinsa yskivät äänijänteitään pihalle, Deen kurkku on edelleen kultaisessa vireessä. Avausraita We Are the Ones on keskivertorockia, seuraavat kappaleet sitten täydellisen puuduttavia.

Ylistyslaulumaisessa Rule the Worldissä on yritystä. We’re Not Gonna Take It on tungettu levylle pianovetoisessa muodossa, ja kun levyn viimeinen kappale lyö lopputahtinsa, on todettava valittaen, että tuo TS-hitti on kokonaisuuden ainoa oikeasti hyvä kappale.

Dee Snider on hieno laulaja, upea puhuja ja mahtava lavapersoona. Kaikki kunnia herralle, mutta hänen soolotuotantonsa ei hetkauta. Se on tasapaksua amerikkalaista tuhnumusiikkia, josta puuttuu sielukkuus. Toivotaan, että tälle löytyy kuitenkin kuuntelijansa. Sen verran hienon miehen levy on kyseessä.

Lisää luettavaa