Tasavahva kokonaisuus korvaa yksittäiset piikkikärjet – arviossa Darkened Nocturn Slaughtercult

Julkaistu Infernossa 5/2019.

Darkened Nocturn Slaughtercult
Mardom
War Anthem

Okei, myönnetään: olen sivuuttanut Darkened Nocturn Slaughtercultin musiikin ainoastaan bändin typerän nimen vuoksi. Tolkullisilta suunnilta kantautuneet kehut pistivät kuitenkin tutustumaan saksalaisbändin viimeisimpään tuotokseen, joka osoittautuu huomattavasti odotuksia paremmaksi.

Tulenhehkuista mustaa metallia pommittava bändi edustaa sopivalla tavalla black metalin jokaista aikakautta ja hiuksiahalkovaa alagenreä. Musiikissa on paikoin jopa thrashiin viittaavaa draivia, sysimustaa tunnelmaa sekä murskaavaa aggressiivisuutta, ja kun kaiken päällä messuaa raa’alla äänellä kirottu laulaja-kitaristi Onielar, rakennuspalikoiden voi katsoa olevan kunnossa.

Kymmenbiisinen Mardom on monipuolinen levy, joka edustaa black metalille ominaisia perinteitä, mutta on tiukasti kiinni tässä päivässä. Aivan huippuluokan kappaleita bändi ei ole saanut kuudennelle kokopitkälleeen aikaiseksi, mutta tasavahva kokonaisuus korvaa tässäkin tapauksessa yksittäiset piikkikärjet.

Mikäli olet yhtä tyhmä kuin minä ja skipannut bändin ainoastaan typerän otsikon vuoksi, viimeistään nyt on aika kuunnella, mitä Onielarin koplalla on tarjottavana.