Täsmäisku, joka sisältää kaikki ne hyveet, joista bändi tunnetaan – arviossa Therapy?

Julkaistu Infernossa 5/2023.

20.08.2023
THERAPY?
Hard Cold Fire
MARSHALL

Irlannin legendaarisin kulttibändi Therapy? on pitkän linjan puurtaja, joka aloitti uransa punkin ja melurockin parissa, kunnes laajensi soundiaan suuntaan jos toiseenkin. Sittemmin yhtyeen musiikki on kategorisoitu milloin industrial rockiksi, milloin grungeksi tai alternative metaliksi.

Orkesteri saavutti kaupallisen piikkinsä vuoden 1994 Troublegum-levyllä, joka sisälsi Nowheren ja Screamagerin kaltaisia punkpopklassikoita. Therapy? ei kuitenkaan kasvanut koskaan stadionluokan bändiksi, enkä tiedä, olisiko se yhtyeen pirtaan sopinutkaan.

Bändin kuudestoista levy Hard Cold Fire on hieman yli puolituntinen täsmäisku, joka sisältää kaikki ne hyveet, joista yhtye on opittu tuntemaan. Jo ensimmäinen sinkkulohkaisu Joy vakuuttaa tarttuvalla johtoriffillään, eivätkä muut kappaleet ole sen heikompia.

Vaikka Therapy? on julkaissut muutaman keskinkertaisemman levyn, yhtään huonoa se ei ole tehnyt. Takaisin trioformaattiin vuosituhannen alussa palannut yhtye soittaa edelleen tiukasti ja väkevästi. Laulajakitaristi Andy Cairnsin sanoitukset ovat yhtä sardonisia kuin aina, ja ikä on vain parantanut miehen laulusoundia

Lisää luettavaa