Tätä on death metal, sanoisivat jotkut – arviossa Fetid

Julkaistu Infernossa 7/2019.

Fetid
Steeping Corporeal Mess
20 Buck Spin Buck Spin

Kun kotimaana on Yhdysvallat ja julkaisijana 20 Buck Spin, voi melkoisella varmuudella sanoa, että nyt on luvassa vanhan koulukunnan death metalia. Tämäkään kerta ei tee poikkeusta.

Triona työstävä Fetid vakuutti jo Sentient Pile of Amorphous Rot -demollaan (2017), jonka ryönäinen mädässä vellominen jatkuu nyt esikoislevyn myötä. Steeping Corporeal Mess on yhtä kuin viisi kappaletta ja puolisen tuntia erittäin matalalta pörisevää kuolonkorinaa. Tätä on death metal, sanoisivat jotkut.

Avausbiisi Reeking Within alkaa Carcassin Symphonies of Sicknessin mieleen tuovalla riffittelyllä, iskuilla ja korkeilla kitaraviilloilla. Mitään gore grindia ei kuulla, vaikka blasteilla välillä kiihdytelläänkin. Steeping Corporeal Mess on ilman kohokohtia tai korvamatoja etenevä saastavirta. Tällä ei päästä Radio Rockin soittolistalle.

Fetid on osa uutta pohjoisamerikkalaista kuoloaaltoa, jonka bändit ammentavat genren visvaisimmilta alkulähteiltä. Mikäli varhainen Incantation, Rottrevore, Funebren demo-osasto ja muu vanha suomalainen kuolo puhuttelevat, Steeping Corporeal Mess lienee kuppisi oksennusta.