Tavanomainen kokonaisuus rönsyilystä huolimatta – arviossa Thrall

Julkaistu Infernossa 6/2022.

06.09.2022
THRALL
Schisms
IMPURE SOUNDS / BRILLIANT EMPEROR

Thrall on todella epäaussimaista kamaa, bändiltä kun tuntuu uupuvan kokonaan kotimaalleen tyypillinen vänkä hulluus. Schismsiltä löytyy kyllä monipuolista ja rönsyilevää musiikkia, mutta se on perin juurin tavanomaisesti rakennettu kokonaisuus.

Biisit ovat täynnä groovaavia rokkirytmejä, raskasta junttausta, black metalia ja hevimpää riffittelyä, mutta mitään varsinaisesti poikkeavaa bändissä ei lopulta ole, eikä levystä jää mieleen oikein muuta kuin komea kansi. Tällaista tämä black’n’post-rock sitten keskinkertaisimmillaan on. Ei jää kovin paljon jälkipolville kerrottavaa.

Biiseihin kaipaisi jonkinlaista eloa, kipinää, särmää ja sielua. Ei rokki tai black metal toimi näin seesteisen suunnitelmallisessa paketissa. Motörhead kuulostaa paljon rajummalta.

Laulaja Tom Voidille voi tosin antaa hieman pisteitä, miekkonen kun kuulostaa paikoitellen todella hyvältä. Raaka ääni sopisi kuitenkin paremmin paljon rosoisemman tuotannon kaveriksi. Kaikkea ei kuitenkaan voi saada, eikä Thrall onnistu nousemaan keskinkertaisuuden massasta.

Lisää luettavaa