Täydellistä musiikkia syksyn rientoihin ja palvontamenoihin – arviossa Tomorrow’s Rain

Julkaistu Infernossa 8/2020.

29.11.2020
Tomorrow's Rain
Hollow
AOP

Telavivilaisen Tomorrow’s Rainin juuret ulottuvat vuosituhannen alkuun, jolloin yhtye toimi vielä Moonskin-nimen alla. Monien muutosten ja nimenvaihdon myötä alkuperäisestä kokoonpanosta on jäljellä ainoastaan laulaja Yishai Sweartz. Pitkä historia huomioon ottaen ei ole mikään ihme, että yhtyeen debyytti kuulostaa niin kypsältä ja varmaotteiselta.

Homman nimenä on goottivaikutteinen death doom, ja tällä kertaa asiaa on alleviivattu niin vankasti, että kellekään tuskin jää epäselväksi, mitä genreä orkesteri edustaa. Levylle on hankittu myös melko vaikuttava vierailijakatras: Fernand Ribeiro (Moonspell), Greg Mackintosh (Paradise Lost), Mikko Kotamäki (Swallow the Sun), Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Sakis Tolis (Rotting Christ), Jeff Loomis (Nevermore, Arch Enemy), Spiros Antoniou (Septicflesh), Kobi Farhi (Orphaned Land), Shlomi Barcha (Mashina), Anders Jacobsson (Draconian) ja Lisa Cuthbert (Sister of Mercy).

Kuten listasta näkee, Sweartz yhtyeineen on selkeästi pyrkinyt äärimmäiseen kurjuuden maksimointiin, ja on vieläpä onnistunut siinä melkoisen hyvin. Hollow ottaa gootti- ja doom metalin kliseistä kaiken irti ja hyödyntää niitä tavalla, joka saa lopputuloksen kuulostamaan elinvoimaiselta ja emotionaalisesti syvältä. Vaikka levyltä ei uuvu melodraamaa, sen melankolisessa tunnelmassa on jotain vilpitöntä ja rehellistä. Se tulee aidosta paikasta.

Tämä on täydellistä musiikkia syksyn rientoihin ja palvontamenoihin. Synkän kokonaisuuden kruunaa melko vereslihainen versio Nick Cave -klassikko The Weeping Songista.

Lisää luettavaa