Täyttä asiaa kompaktissa mitassa – arviossa Bloodride

Julkaistu Infernossa 10/2021.

25.01.2022
BLOODRIDE
Idiocracy
GREAT DANE

Helsinkiläisen Bloodriden ura kattaa reilut parikymmentä vuotta thrashiä. Varsinaisia levyjä on tehty puolet ajasta. Idiocracy on yhtyeen neljäs kokopitkä ja sisältää varsin perinteikästä ja energistä runttausta. Jo biisien nimistä voi päätellä, että kantaaottavuutta tai ainakin yhteiskunnallista kritiikkiä löytyy. Mikäpä sen virkistävämpää mosh partien soidessa!

Vajaaseen 40 minuuttiin mahtuu peräti 12 kappaletta. Luvassa on siis täyttä asiaa mukavan kompaktissa mitassa. Tämä on seikka, jota ainakin itse osaan rässifanina arvostaa: hommat pidetään napakasti kasassa eikä touhuja venytetä turhaan. Koska kappalemateriaali on paria poikkeusta lukuun ottamatta laadukasta, hommasta on vaikea löytää suurempia valituksenaiheita.

Soundit tosin ovat hieman tummat ja tukkoiset, mutta asian kanssa pystyy elämään. Biiseistä yksi haraa vastakarvaan rasittavan päämelodiansa ansiosta: jos Preaching to the Choirin olisi jättänyt pois, levy olisi piirun parempi. Kokonaisuutena Idiocracy on kiva ja passeli julkaisu ilman pölhöjä muka-hauskuuksia.

Lisää luettavaa