Täyttää alan harrastajan perustarpeet – arviossa Servants to the Tide

Julkaistu Infernossa 3/2021.

24.05.2021
SERVANTS TO THE TIDE
Servants to the Tide
NO REMORSE

Saksalainen Servants to the Tide soittaa uljaasti pauhaavaa eeppistä doom metalia, josta löytyy niin paatosta, painavia tunnelmia kuin hieman kauneuttakin.

Kielisoittimista ja koskettimista vastaava Leo Rubinstein (ex-Craving) perusti yhtyeen alun perin tribuutiksi doom-sankareilleen Atlantean Kodexille, Solsticelle, While Heaven Weptille ja Candlemassille. Edellä mainittujen vaikutus kieltämättä kuuluu, muttei onneksi mitenkään huonolla tavalla. Orkesteri on osannut napata kirsikat kakusta ja yhdistellä influensseja toisiinsa mielekkäällä tavalla siten, että sekoitus kuulostaa, jos ei nyt omaperäiseltä, niin ainakin omavaraiselta.

Yhtyeeseen kuuluvat myös laulaja Stephan Wehrbein (Screaming Souls) ja rumpali Lucas Freise (Eyes Wide Open), jotka hoitavat hommansa ihan mallikkaasti. Wehrbeinin lauluihin tosin kaipaisi ajoittain jonkinmoista lisäpotkua.

Vaikka kaikkia laatikoita en vielä uskallakaan ruksata, Servants to the Tiden ensilevy täyttää alan harrastajan perustarpeet kiitettävästi. Toivottavasti seuraavalla levyllä uskalletaan lyödä hieman isompaa vaihdetta silmään.

Lisää luettavaa