Tehty suurella sydämellä – arviossa Spiritus Mortis

Julkaistu Infernossa 8/2022.

13.11.2022
SPIRITUS MORTIS
The Great Seal
SVART

Kotimaisen doom metalin esitaistelija ja veteraani Spiritus Mortis on palannut kehiin. Tällä kertaa laulajana on muun muassa Celestyssä vaikuttanut Kimmo Perämäki.

Kun edellinen solisti Sami ”Albert Witchfinder” Hynninen päätti lähteä yhtyeestä, olin kieltämättä hieman huolissani, sillä hänenlaistaan persoonallista tulkitsijaa on hyvin vaikea korvata. Onneksi pelkoni osoittautui turhaksi, sillä Perämäki istuu yhtyeeseen paremmin kuin hyvin. Myös rumpali on ehtinyt vaihtua sitten viime levyn, ja nykyään yhtyeessä soittaa viime vuonna porukkaan liittynyt Markus Kuula.

Perämäki on laulajana enemmän heavy metal -henkinen kuin edeltäjänsä, joten ei liene sattumaa, että myös musiikkiin on ilmaantunut enemmän perinteisen heavyn elementtejä. Ainahan niitä on kuultu, mutta nyt ne tuntuvat olevan jotenkin enemmän pinnassa.

The Great Seal on malliesimerkki siitä, miten perinteisillä aineksilla saadaan loihdittua tuoreen ja energisen kuuloista materiaalia. Eipä tältä levyltä juuri heikkoja hetkiä löydy. Kunpa kaikki metallilevyt olisivat näin suurella sydämellä tehtyjä. Kunpa vain.

Lisää luettavaa