Tihkuu kiimaista tekemisen meininkiä – arviossa Significant Point

Julkaistu Infernossa 3/2021.

27.04.2021
SIGNIFICANT POINT
Into the Storm
DYING VICTIMS

Japanilaisen Significant Pointin ensimmäisen täyspitkän käynnistävä Attacker on lähes täydellinen aloitus. Ei siksi, että se olisi sävellyksenä millään muotoa klassikko, vaan koska se kiteyttää heti kättelyssä kupletin juonen ja saa väkisinkin hyvälle tuulelle. Ja homman nimihän on vanhan koulukunnan vauhdikas heavy metal, joka hivuttelee kiivaimmillaan kohti speed metalin vauhtilukemia – aivan kuten Acceptin Fast as a Shark lähemmäs 40 vuotta sitten.

Kauttaaltaan rempseä Into the Storm on erittäin viihdyttävää kuunneltavaa. Biisit on kyllästetty riffejä ja sooloilua myöten melkoisella kitarailotulituksella, ja musiikki tihkuu muutenkin kiimaista tekemisen meininkiä. Siitä kuulee, että tekijät ovat mukana täydellä sydämellä ja kaihtavat kaikenlaista Excel-laskelmointia.

Yhtye kerää sympatiapisteitä myös kliseisellä kappalenimistöllä (Night of the Axe, Deathrider, Danger Zone) ja laulajan vahvalla aksentilla. Kaikki Loudnessin 1980-luvun levyjä kuunnelleet tietävät tasan tarkkaan, mitä tarkoitan. Kun bändi malttaa hidastaa tempoa ja satsata hitusen enemmän melodioihin You’ve Got the Powerin tapaan, yhtäläisyydet mainittuun japanilaismetallin pioneeriin eivät ole mitenkään vähäiset.

Vexi Salmen Topille kynäilemiin sanoihin ”en purjeita mä reivannut / vaan syöksyin myrskyihin” kannattaa tässäkin tapauksessa uskoa.

Lisää luettavaa