Tilkkutäkkimäinen pintaraapaisu yhtyeen tuotantoon – arviossa Tourniquetin kokoelma

Julkaistu Infernossa 11/2020.

TOURNIQUET
The Slow Cosmic Voyage to Wisdom
PATHOGENIC

Kristillisen metallin legenda esittäytyy omille korvilleni ensi kertaa, mihin tarkoitukseen tämä julkaisu lienee mielekäs. Pääjehu, rumpali Ted Kirkpatrick (ex-Trouble) on kerännyt läpileikkauksen thrashin merkeissä aloittaneen yhtyeensä doomimmasta tuotannosta ja heittää apureineen lisukkeeksi pari Black Sabbath -lainaa ja yhden 25 minuuttisen eepoksen.

Toverien käyttö onkin bändin keskeinen juttu. Se pitää ilmaisun monipuolisena, mutta erityisesti kokoelman kohdalla myös aikamoisen hajanaisena. Levy vaikuttaa useamman bändin kokoelmalta.

Promofileissä heitä ei ole selkeästi kreditioitu, mutta levyn kappaleissa esiintyvät ainakin Chris Poland, Eric Wagner, Tim Ripper Owens ja Doug Pinnick. Vakioaisaparia, kitaristi Aaron Guerraa ei jostakin syystä mainita.

Gethsemane menee aikamoiseksi Queeniksi, Pinnickin laulama No Soul heavyrockaa muhkeasti ja In Death We Rise matelee suunnilleen Earthin hengessä. Entä se eepos, Mission to MACS J1149+2223 Lensed Star 1 kolmine näytöksineen? Lähinnä dronettavaa särökitaramelua, joten yllätyssektorille päädytään siinäkin.

Vaikka levy on tilkkutäkkimäisenä sillisalaattina hämmentävä ilmiö, suurin osa biiseistä on todella pätevää kamaa. Tyylillisesti levällään oleva pintaraapaisu antaa syyn tutustua yhtyeen tuotantoon tarkemmin.

Lisää luettavaa