Tiukkaa jyräystä – arviossa Remains

Julkaistu Infernossa 6/2022.

REMAINS
Grind ’til Death
SPIKEROT

Aussidebytanteilta tulee tiukka täräys grindaavaa kuoloa, ja jälki on hyvää. Rallit ovat parhaaseen Nasum-tyyliin lyhyitä mutta kokonaisia kappaleita. Remains sivaltaa tiskiin 18 raitaa puoleen tuntiin.

Vasta pari vuotta sitten aloittaneen, mutta tahoillaan ilmeisen harjaantuneen koplan ote on jyräävä. Kuten Rotten Soundin kohdalla, ihanan murakka kuolometallinen kielisoitinten rohina, rumpujen lätinä ja korina pitävät fiilikset tapissa.

Yhtyeen meininki on osaavaa ja sopivan rujoa. Bändi ei sorru kikkailuun vaan tahkoaa reippaasti ja asenteella. Vaikka ote on nopsa, mitään hypervauhtista poimuajoa ei viiletetä. Ja mikä parasta, paikoitellen touhu jyrsii mureasti ehtaan kuolotyyliin. Myös genressään monimuotoiselle karjunta–örinä–rääkyminen-paletin laululle annettakoon kunniamaininta jonkinlaisen sävykkyyden tuomisesta muutoin varsin totaaliseen ulosantiin.

Oikein kelvollinen paketti, vaikken ihan täyteen riemuun sytykään. Osaavasti tykiteltyä energistä paahtamista blastauksen, d-beatin ja hitaan jysäyttelyn merkeissä kuuntelee joka tapauksessa mieluusti.

Lisää luettavaa