Tomeraa moukutusta ja psykedeliaa – arviossa Manala Labor Office

Julkaistu Infernossa 9/2022.

17.12.2022
MANALA LABOR OFFICE
Liian kaunis kuolema
OMAKUSTANNE

Tuoreehko sludgeilevasti psykedelisoiva mölyrockorkesteri on jäljillä. Bändin tomerasta moukutuksesta ja jynkyttelystä tulee mieleen Kotiteollisuus, mutta läsnä on myös selkeästi raaemmin riipivä ote, eritoten laulussa.

Hyvää on perusjunttauksen ja stoneroinnin höystäminen huuruisemmalla ilmaisulla. Yhtyeen suriseva sointi on mielenkiintoinen ja ote kiitettävän jämäkkä. Sovitustyössä olisi vielä viilattavaa, mutta psykedeliaa ei kannata lähteä karsimaan, sillä se toimii paremmin kuin puskeva rokkaus.

Aineksiinsa nähden vähän pitkänpuoleisten biisien kokonaispaketti ei ole ihan optimaalisessa kuosissa, vaikka mureasti louhitut ja mukavasti sivuluisuun lähtevät biisit toimivat pääosin kohtuullisesti. Laulu pitää ilmaisun aika tylynä, ja se alkaa vähän rasittaa, että kehityskelpoisiin kappaleisiin ei ilmaannu kuin särötetyn räyhäämisen yksiulotteinen taso. Toisaalta ainoa melodisella laululla höystetty kappale Kaipaan ei oikein istu kokonaisuuteen.

Potentiaalia joka tapauksessa on, soitto kulkee ja perusmeininki on hyvä. Pientä linjan selkeyttämistä ja sopivia sovitusviilauksia mukaan, niin johan potkii.

Lisää luettavaa