Totaalista perusasioissa pysyttelemistä – arviossa Entrails

Julkaistu Infernossa 8/2022.

08.11.2022
ENTRAILS
An Eternal Time of Decay
HAMMERHEART

Kuolofanit tuntevat ruotsalaisen dödsmetallin kultakauden genreä määrittäneet pioneerityöt: Dismemberin, Entombedin, Graven ja kumppanien alkupään merkkipaalut. Vuonna 1990 perustettu mutta vasta 2010 debyyttinsä julkaissut Entrails tekee samaa kuin edellä mainitut, mutta huonommin.

Tuo on karusti todettu, mutta totta. Ja mahdotontahan klassikoita onkin ylittää.

An Eternal Time of Decay antaa kuulijalle juuri sitä, mitä tältä porukalta voi odottaakin: kunnon HM-2-palvontamenoja ja totaalista perusasioissa pysyttelemistä. Enemmän pehmeästi kuin brutaalin musertavasti toimivat soundit takaavat vaarattomuuden tunteen.

Entrailsin biiseistä ei saa unohtumattomia sitten millään. Niissä touhutaan täsmälleen samoilla elementeillä, joilla esimerkiksi Carnage pelasi yli 30 vuotta sitten. Entrails on ruotsalaisen kuolometallin karikatyyri ilman minkäänlaista omaa ilmettä.

Nihkeilystä huolimatta voin sanoa, että tämä on hyvä kolmeen kirveen levy. Kitaraliidit viiltävät paikoin oikein maukkaasti, ja vaikkapa Reborn in Worms toimittaa kaikkinensa hienosti ollen levyn kohokohtia.

Entrailsin levyt ovat suupaloja, joita on ilo haukata kovimpaan kuolonnälkään. Kunnon ruokahalun taltuttajat löytyvät muualta.

Lisää luettavaa