Trippi mielenkiintoiseen fantasiamaailmaan – arviossa Karl Sanders

Julkaistu Infernossa 7/2022.

16.10.2022
KARL SANDERS
Saurian Apocalypse
NAPALM

Nile-ukko Karl Sanders on tehnyt jo toistakymmentä vuotta egyptiläishenkistä ja Lähi-itä-vaikutteista ambient-folk-rituaalimusiikkia. Saurian Apocalypse on trilogian viimeinen osa.

Tohtori Eduardo Luccianin hulluudentäyteinen matka maailmanlopun tunnelmissa saa päätöksensä. Liskomiehet ovat voittaneet ja ihmiskunta tuhoutuu vihdoin ja viimein – tai kuten Sanders on levyn päättävän kappaleen nimennyt: No Creature More Deserving of Cataclysmic Annihilation.

Uusi levy jatkaa samoissa maagis-esoteerisissa tunnelmissa kuin Saurian Meditation (2004) ja Saurian Exorcisms (2009), joskin biisit ovat nyt huomattavasti monipuolisempia ja taitavammin sävellettyjä. Sandersin metallitausta paistaa läpi kielisoitintyöskentelystä. Kappaleissa kuulee selkeitä metalliriffejä.

Saurian-trilogia on elokuvallista musiikkia, soundtrack-tavaraa. Sanders on paljastanut haastatteluissa näkevänsä kappaleet ikään kuin elokuvakohtauksina, joita hän vie musiikillaan eteenpäin. Sen kuulee. Biisit vievät tripille mielenkiintoiseen fantasiamaailmaan. Hienoa tavaraa, jota kuuntelee mieluusti yön pimeinä tunteina.

Lisää luettavaa