Tuhoisa ja kaunis kuin tulivuoresta ryöppyävä laava – arviossa Beyond Mortal Dreams

Julkaistu Infernossa 7/2022.

05.10.2022
BEYOND MORTAL DREAMS
Abomination of the Flames
LAVADOME

Australian death metal -hirmut aloittivat Suffering-nimisenä jo 30 vuotta sitten, hajosivat 1999 ja palasivat 2003. Esikoislevy From Hell puskettiin hornantulesta neljätoista vuotta sitten. Nyt on vihdoin kakkoskiekon aika.

Hyvää kannatti odotella. Abomination of the Flames on nimittäin yhtä kuin seitsemän biisiä ja nelisenkymmentä minuuttia armoa tuntematonta kuolometalliliekitystä. Armottomuudessa on kuitenkin sävyjä ja tasoja. Levy on tuhoisa ja kaunis kuin tulivuoresta vapauteensa ryöppyävä laava.

Laulaja-kitaristi Pahl ”Doomsayer” Hodgson toimittaa murinansa viemäriverkoston mutkista, mutta levyllä kuullaan myös kuolometallin teknis-kikkailevasta laidasta tuttua vocoder-tulkintaa, joka toimii synkeän rullauksen mausteena yllättävän hyvin. Häpeilemättömän hienot kitarasoolot loihtivat mustalle pohjalle väriä revontulten lailla.

Abomination of the Flamesiä on helppo suositella synkkänä ja ennakoimattomana vellovan kuolon ystäville. Beyond Mortal Dreams on yksi meneillään olevan death metal -buumin vähiten huomioiduista yhtyeistä. Nyt olisi aika korjata vääryys ja kouraista mainio levy lapaseen.

Lisää luettavaa