Tulta ja tappuraa – arviossa Ratos de Porão

Julkaistu Infernossa 6/2022.

06.09.2022
RATOS DE PORÃO
Necropolítica
FOAD

Brasilian crossover-tykittelijä jaksaa paahtaa kiitettävästi.

Jos bändin maailmalla tunnetuksi tehnyt vitoslevy Brazil (1989) on alusta loppuun timanttista kaahausta, jatkossa ote tuntui vähän lipeävän. Tähän nähden vähemmän nopea, mutta silti intensiivinen mäiske ja ärjyntä on jo selkeästi veteraani-ikään ehtineeltä koplalta yllättävän kovaa kamaa. Vuodesta 1981 mukana ollut kitaristi Jão painelee erittäin timmisti, ja solisti João Gordollakin on kiitettävästi voimaa palkeissaan.

Puolituntinen annos tykittelyä on passeli ja portugaliksi syljetty sanoma vaikuttaa, vaikka siitä ei mitään ymmärräkään. Energisen skarpista ja lennokkaasta soitosta sekä asenteella syljetystä karjunnasta voi olla hyvillään, etenkin kun hommasta välittyy tuli ja tappura. Pinnan alta voi havaita myös mukavaa leikillisyyttä, joka tuo touhuun sopivaa kepeyttä ilman hassuttelun häivää. Meininki on siis hyvä ja innostava!

Viidestoista Ratos de Porão -albumi on ehtaa hc-thrash-runttailua, jonka harvoja epäkohtia on, että siinä saisi olla vähän enemmän vauhtia. Tiukkuutta, aggressiivista tarttuvuutta ja primitiivistä mukaansatempaavuutta kyllä löytyy.

Lisää luettavaa