Tuo miellyttävästi mieleen kuolometallin kulta-ajat – arviossa Living Gaten ep

Julkaistu Infernossa 6/2020.

Living Gate
Deathlust
Relapse

Kun asiansa osaavat pelimannit ovat vanhan liiton kuolometallin asialla, jälki on usein hyvää. Niin nytkin, vaikka kyse ei ole mistään legendahahmoista. Sahaus on kiivasta ja örinä railakasta, eikä rumpupatterin äärelläkään hiplailla vaan tykitetään!

Ihan yksiulotteisinta kuoloa Living Gaten ensi-ep ei edusta, sillä sen kipaleissa on runsaanpuoleisesti osia. Viidessäkin biisissä riittää sulateltavaa, vaikka kikkailusta ei ole millään muotoa kyse.

Yobin, Amenran ja Oathbreakerin jäsenistä koostuvan bändin meno tuo miellyttävästi mieleen kuolometallin kulta-ajat, mutta sen ilmaisu ei pohjaudu suoranaisesti mihinkään klassikkobändiin. Mietoja Sinisterin ja Malevolent Creationin tuoksuja kipakasta menosta tosin löytyy.

Räimeessä on mukavasti sävyjä, ja vaihtelu kiivaasta vanhan liiton blastaamisesta jyräävän mörssäyksen ja bassarimyllytyksen äärelle on aina toimiva kuvio. Kitarointi on ansiokasta ja riffit ovat raskaita, mutta eläväisestä kitaratyöstä löytyy muutakin kuin perusjiippoja. Veitsenterävä tuotanto nostaa esiin bändin luomun skarppiuden.

Pelivälineet ovat hallinnassa ja soitettavana on rehtiä vihmontaa sopivan nykyaikaisella pintasilauksella, joten homman voi väittää toimivan.